Συμμετοχή

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την αρχιτεκτονική της Αθήνας μπορούν να συμμετέχουν ως εθελοντές-συνεργάτες στο πρόγραμμα.

Τρόποι συμμετοχής:

Α. Επιτόπια καταγραφή ή/και  συλλογή στοιχείων (έρευνα αρχείων, αποδελτίωση βιβλίων, συνεντεύξεις).  έντυπο συμμετοχής (.doc)   ή Έντυπο συμμετοχής (pdf) . Εδώ επίσης μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο της επιτόπιας καταγραφής (εγχειρίδιο καταγραφής), την αφίσα και το ενημερωτικό φυλλάδιο του προγράμματος (τρίπτυχο έντυπο σε pdf.)

H καταγραφή κτηρίων στην Αθήνα έχει ολοκληρωθεί. Συνεχίζεται σε άλλες πόλεις και  οικισμούς (Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Σκιάθο, Νάξο)

Β. Αποστολή πληροφοριών για κτήρια που γνωρίζετε.

Συμπληρώστε τα στοιχεία ενός κτηρίου που γνωρίζετε καλά και στείλτε τα:

– ως σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο (κάντε εδώ ένα σχόλιο)

– ηλεκτρονικά στο info@monumenta.org ή ταχυδρομικά (Παλλάδος 21, 10554 Αθήνα).  Έντυπο αποστολής πληροφοριών

Γ. Συμμετοχή στην αναζήτηση πληροφοριών σε αρχειακό υλικό. Στείλτε mail: info@monumenta.org

12 responses to “Συμμετοχή

  1. Ψαχνω για φωτογραφιες η πληροφοριες για τις 3 μονοκατοικιες που κατεδαφιστηκαν για να κτιστει η Τραπεζα της Ελλαδας στην οδο Παν/μιου.

    • Γιώργο, τα κτήρια που αναφέρεις (τα δύο από τα τρία) φαίνονται σε μια φωτογραφία της Αθήνας του 1910, που δημοσιεύει ο Κ. Μπίρης στο Αι Αθήναι σ.261 (Γ’ εκδ). Τα κτήρια πρέπει να κτίστηκαν στα μέσα του 19ου αι. καθώς απεικονίζονται στο «Πανόραμα της Αθήνας του 1880», (στο εξώφυλλο του ίδιου βιβλίου) αλλά δεν αποτυπώνονται στον χάρτη του Στάουφερτ (1836). Πριν από δύο περίπου χρόνια, το φθινόπωρο του 2011 έγινε μια έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη για τα κτήρια της Τράπεζας της Ελλάδας και παράλληλα με την έκθεση, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην έκδοση λευκώματος, το οποίο δεν έχω δει αλλά ίσως έχει κάποια παλιά φωτογραφία.

    • Πανεπιστημίου 25 ήταν το πατρικό της χώσας σήμερα μητέρας μου. Σίγουρα όλο και καποια φωτό θα υπάρχει.

  2. Θα ηθελα να συμμετασχω στο προγραμμα με οποιο τροπο μπορω να φανω χρησιμη .Ειμαι αρχιτεκτων εσ.χωρων και το γραφειο μου βρισκεται σε ενα κτιριο του 1935 στην Πλ.Αμερικης Λατρευω τα κτιρια του μεσοπολεμου και τα παλιοτερα βεβαιως,νεοκλασσικα ,κ.α .

    • Αγαπητή Τιμόκλεια, σε ευχαριστούμε για την πρόθεση να συμμετέχεις. Στείλε μας συμπληρωμένο το έντυπο συμμετοχής που επισυνάπτεται.

  3. Και παλι ευχαριστω! Επειδη αυτη τη στιγμη βρισκομαι στον Καναδα και δεν εχω προσβαση στο βιβλιο, υπαρχει δυνατοτητα να δω τη φωτογραφια;
    Στην Τραπεζα εχω ηδη ρωτησει, αλλα δεν ηξεραν τιποτε.

  4. Θα μπορούσα ακόμα και τώρα να δηλώσω συμμετοχή; το πρόγραμμα μέχρι πότε θα διαρκέσει;

    • Μπορείτε να δηλώσετε συμετοχή καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα είναι διετές και ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013.

Σχολιάστε