Μια εφαρμογή για τα κτήρια της Αθήνας από τη MONUMENTA

Το app της MONUMENTA «Τα Κτήρια της Αθήνας» είναι πλέον διαθέσιμο στο app store και στο google play! Η δωρεάν και εύκολη σε χρήση εφαρμογή προσφέρει περιηγήσεις και πληροφορίες για τα κτήρια της Αθήνας της περιόδου 1830-1940. Ανά πάσα στιγμή ο χρήστης μπορεί να δει αν βρίσκεται κοντά σε κάποια από αυτά, να αναζητήσει το κτήριο του ενδιαφέροντός του και να  σημειώσει τα αγαπημένα. Κτήρια νεοκλασικά, εκλεκτικιστικά, μοντέρνα, κάθε χρήσης, με μικρές και μεγάλες ιστορίες είναι πια προσβάσιμα στους κατοίκους, τους επισκέπτες, τους περιπατητές της πόλης!

Η εφαρμογή περιλαμβάνει δύο επιπλέον λειτουργίες πιλοτικά:

-τη λειτουργία «Μοιράσου μια πληροφορία», όπου με βάση τις πληροφορίες του χρήστη εμπλουτίζεται το δελτίο και η ιστορία ενός κτηρίου και

-τη λειτουργία επίσκεψης (beta): «Προτεινόμενες διαδρομές» που επιτρέπει την αποθήκευση αγαπημένων διαδρομών με κτήρια της περιόδου 1830-1940. Σύντομα θα συμπεριληφθούν και οι προτάσεις διαδρομών της MONUMENTA.

Οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες των κτηρίων προέρχονται από την ψηφιακή βάση δεδομένων-ιστοσελίδα www.docathens.org. Στη βάση καταχωρίστηκαν 10.600 κτήρια, όσα δηλαδή διατηρούνται στις επτά δημοτικές κοινότητας της Αθήνας, τα οποία καταγράφηκαν και μεγάλο μέρος αυτών τεκμηριώθηκε την περίοδο 2013-2020 από τη MONUMENTA. Η ανάρτηση των κτηρίων στη βάση δεδομένων γίνεται σταδιακά. Πάνω από 2000 κτήρια είναι διαθέσιμα. Νέο υλικό και νέα κτήρια αναρτώνται κάθε εβδομάδα!

Η εφαρμογή για κινητές συσκευές της MONUMENTA «Τα Κτήρια της Αθήνας» έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Καταγραφή, τεκμηρίωση και ανάδειξη κτηρίων του 19ου και 20ου αιώνα στην Αθήνα» με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. H εφαρμογή υλοποιήθηκε από την εταιρία πληροφορικής HONEST PARNTERS.

Οδηγίες χρήσης

Κατεβάστε το app για συσκευές apple, δωρεάν:

https://apps.apple.com/gr/app/monumenta/id1496321344

Κατεβάστε το app για συσκευές android, δωρεάν:

Περισσότερες πληροφορίες:

Στην ιστοσελίδα: https://docathens.org/gr/

Στο ιστολόγιο: https://monumentakatagrafi.wordpress.com

Στο fb group: Κάθε μέρα και ένα σπίτι:

https://www.facebook.com/groups/628753367673339/about/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s