Συνέντευξη με τον κ. Ιωάννη Μαζαράκη-Αινιάν στο μέγαρο της Παλαιάς βουλής

Στις 22 Μαρτίου 2018 βρεθήκαμε στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, εκεί που στεγάζεται από το 1960 το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, για να μας δώσει συνέντευξη ο κ. Ιωάννης Μαζαράκης-Αινιάν, γενικός γραμματέας της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος. Η αφήγηση ξεκίνησε από ένα σπίτι της οδού Καπλανών, όπου έμειναν για λίγο οι γονείς του μετά τη μικρασιατική καταστροφή για να συνεχιστεί στο σπίτι της οδού Μάρκου Μουσούρου στο Μετς που κτίστηκε γύρω στο 1925/1926. Το σπίτι που έκτισε ο πατέρας του ο στρατηγός Κωνσταντίνος Μαζαράκης-Αινιάν χρησιμοποιήθηκε ως αγγλικό στρατηγείο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ανατινάχθηκε κατά τα Δεκεμβριανά του 1944.

α (2)

Το επόμενο κτήριο για το οποίο μάς μίλησε ο κ. Μαζαράκης-Αινιάν ήταν το κτήριο της Παλαιάς Βουλής που με απόφαση του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου παραχωρήθηκε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος για να στεγάσει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. 

(Πηγή φωτογραφίας: «Αθήνα, η πόλη, οι άνθρωποι, τα γεγονότα. από το Φωτογραφικό Αρχείο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου 1859-1990», 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s