Βόλτα με τη ΜΟΝUΜΕΝΤΑ στον Κολωνό

1o peiramatiko 10 02 2020 (2)Η δίωρη περιήγηση στον Κολωνό είναι μια δράση της MONUMENTA στο πλαίσιο της συνεργασίας της στο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», που αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων. Υλοποιείται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας (Περιβαλλοντική εκπαίδευση και Πολιτιστικά θέματα) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας (Περιβαλλοντική εκπαίδευση), και με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Γραφείο Διασύνδεσης Α.Σ.Κ.Τ.).

Η MONUMENTA ξεναγεί στον Κολωνό, σε μια ιστορική συνοικία της Αθήνας, με στόχο να ανακαλύψουμε τα κτήρια, τις μικροϊστορίες που αυτά κρύβουν, την εξέλιξη της πόλης μέσα στον χρόνο, να αισθανθούμε τους ανθρώπους της. Η περιήγηση περιλαμβάνει στάσεις στο δημόσιο καπνεργοστάσιο, σε κτήρια των δεκαετών 1920 και 1930, τότε που αναπτύχθηκε ο Κολωνός, ακολουθώντας τα ρεύματα του εκλεκτικισμού και του μοντερνισμού, στο ιστορικό σχολείο (57ο, 61ο δημοτικά σχολεία) σε σχέδια του Νικόλαου Μητσάκη, σε μεταπολεμικές πολυκατοικίες, που κτίζονταν με αντιπαροχή στη θέση των ισόγειων και διώροφων σπιτιών, στον λόφο του Ίππιου Κολωνού κ.α.

Ολόκληρη η περιήγηση στον Κολωνό καταγράφηκε, απομαγνητοφωνήθηκε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα  Περίπατος Κολωνό, 56ο Γυμνάσιο του 56ου Γυμνασίου Αθηνών

53o lykeio 12 02 2020 c

53ο Λύκειο, Κολωνός, περιήγηση

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s