Στον Κολωνό με σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης

Ξεκίνησαν οι περιηγήσεις της MONUMENTA στον Κολωνό στο πλαίσιο της συνεργασίας της στο πρόγραμμα «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία», που αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων και υλοποιείται από την Τεχνόπολη σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Α΄Αθήνας (Περιβαλλοντική εκπαίδευση και Πολιτιστικά θέματα) και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄Αθήνας (Περιβαλλοντική εκπαίδευση), και με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Γραφείο Διασύνδεσης Α.Σ.Κ.Τ.).

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περιηγήσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών (11/12/2019), του 6ου Γυμνασίου Αθηνών (16/2/2020), του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας (22/1/2020) και του Ειδικού Γυμνασίου/Λυκείου Αθηνών (3 /1/2020).

Η MONUMENTA πραγματοποιεί τη δράση «Με τη MONUMENTA στις γειτονιές του Κολωνού»,  μια βιωματική περιήγηση σε μια ιστορική συνοικία της Αθήνας. Περπάτημα, παρατήρηση, φωτογράφιση, καταγραφή, ανάγνωση κειμένων, συνεντεύξεις είναι τα εργαλεία με τα οποία οι μαθητές ανακαλύπτουν τα κτήρια, τις μικροϊστορίες που αυτά κρύβουν, την εξέλιξη της πόλης μέσα στον χρόνο.

Η μιάμισης ώρας περιήγηση περιλαμβάνει στάσεις στο δημόσιο καπνεργοστάσιο, σε κτήρια των δεκαετών 1920 και 1930, τότε που αναπτύχθηκε ο Κολωνός, ακολουθώντας τα ρεύματα του εκλεκτικισμού και του μοντερνισμού, στο ιστορικό σχολείο (57ο, 61ο δημοτικά σχολεία) σε σχέδια του Νικόλαου Μητσάκη, στον λόφο του Ίππιου Κολωνού κ.α.

Η αρχαιολόγος Ειρήνη Γρατσία και οι αρχιτέκτονες Ερνεστίνα Καρυστιναίου-Ευθυμιάτου και Κική Μουντανέα πραγματοποιούν την περιήγηση με τη συνεργασία της εκπαιδευτικού, κατοίκου Κολωνού κ. Λίτσας Γαλέου.

IMG_8490_βIMG_1194

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s