ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΤΗΡΙΩΝ

SANYO DIGITAL CAMERA

Ethelontes

Η καταγραφή κτηρίων πλησιάζει προς το τέλος της! Απομένουν δύο εβδομάδες καταγραφής,  2-13 Νοεμβρίου 2015. Ενα μεγάλο έργο επιτεύχθηκε, χάρη και στη συνεργασία των εθελοντών. Για πρώτη φορά θα γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό κτηρίων της περιόδου 1830-1940, που σώζονται στην Αθήνα, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των καταγεγραμμένων κτηρίων.

Μετά την καταγραφή στόχος είναι να ξεκινήσει σε συστηματική βάση η τεκμηρίωση των κτηρίων, το οποίο αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πρόγραμμα.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι επιθυμείτε να συνεχίσετε τη συνεργασία μπορείτε να απασχοληθείτε στην απομαγνητοφώνηση συνεντεύξεων (μοναδική εμπειρία για τη γνωριμία με την ιστορία της Αθήνας), στην καταχώριση στοιχείων στη βάση δεδομένων (www.docathens.org) (διαδικασία που βοηθά στη γνωριμία με την αρχιτεκτονική), στην οργάνωση των αρχείων, στη διοργάνωση εκδηλώσεων (ημερίδα, συνεντεύξεις σε καφενεία), στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα οργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, μεταξύ των οποίων και παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε όλους εσάς που ήσασταν μαζί μας τα τρία αυτά χρόνια.

Επίσης, ετοιμάζουμε ένα βιβλίο αφιερωμένο στο πρόγραμμα καταγραφής και στην αρχιτεκτονική της Αθήνας. Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους όσοι συμμετείχατε και γνωρίσατε την εμπειρία της καταγραφής κτηρίων στην Αθήνα να συμμετάσχετε στην έκδοση αυτή με τη συγγραφή ενός μικρού κειμένου που θα αφορά την εμπειρία της καταγραφής. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σταλούν σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Πολλές ευχαριστίες από καρδιάς,

Γεωργία Γκουμοπούλου, Ειρήνη Γρατσία, Στέλιος Λεκάκης, Φωτεινή Μπέλλιου, Γιώργος Νίνος, Ζαννής Πιττακίδης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s