Νέες προφορικές συνεντεύξεις

Michalakopoulou_OlgaKaramanofΑρχείο Όλγας Καραμανώφ, Η οδός Μιχαλακοπόύλου.

Την περίοδο Μαϊου αρχές Ιουνίου συνεχίσαμε τις συνεντεύξεις με ιδιοκτήτες παλιών κτηρίων και παλιούς κατοίκους διαφόρων γειτονιών. Η κ. Μαρία Γλετζάκη μάς έδωσε πληροφορίες για το κτήριο της οδού Κηφισίας 4, στο καφενείο του οποίου παραδόθηκε η πόλη στους Γερμανούς. Η κ. Ολγα Καραμανώφ μάς μίλησε για τον πατέρα της, πολιτικό μηχανικό-αρχιτέκτονα Θεόφιλο Παπαδόπουλο που έκτισε το κτήριο στην οδό Πόντου. Η κ. Αναστασία  μάς μίλησε για τα κτήρια της οδού Λαμψάκου.  Ο κ. Νίκος Παραδείσης, συγγραφέας βιβλίων για τους Αμπελόκηπους μάς έδωσε πληροφορίες για κτήρια της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Kafeneio_Theofilos

Τέλος, πλήθος πληροφοριών συγκεντρώσαμε από τις συνεντεύξεις που πήραμε από τους Νίκο Λυκόπουλο και Πάνο Λυδόπουλο στο καφενείο Θεόφιλος στα Ιλίσια. Οι μαρτυρίες τους για τα κτήρια της γειτονιάς Άγιος Θωμάς και για ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν κυρίως την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου είναι πολύτιμες.

 

2 responses to “Νέες προφορικές συνεντεύξεις

    • Γεια σου Εύα. Το σύνολο των στοιχείων που συγκεντρώνουμε θα αποδελτιωθεί και θα αναρτηθεί στη βάση δεδομένων. Κάποιες από τις συνεντεύξεις θα αναρτηθούν αυτούσιες. Λόγω του μεγάλου όγκου των δεδομένων, αυτή η διαδικασία παίρνει χρόνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s