Συμ-πράττουμε για την Αθήνα – Οι Μαθητές της Α’ Γυμνασίου του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου καταγράφουν κτήρια και γράφουν για την εμπειρία τους

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου εγώ και μερικοί συμμαθητές μου ,μαζί με την καθηγήτρια μου κ. Χ. Καλλιτσάκη συγκεντρωθήκαμε στην είσοδο του σχολείου, προκειμένου να παρακολουθήσουμε από κοντά την δράση της μη κυβερνητικής οργάνωσης MONUMENTA. Καθώς προχωρούσαμε κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας προσέξαμε και πληροφορηθήκαμε για σπίτια ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας του 19ου αιώνα και 20ού αιώνα. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε τον τρόπο καταγραφής ενός κτιρίου. Σ ‘αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι χάρη σ’αυτήν την μη κυβερνητική οργάνωση άντλησα διάφορες πληροφορίες για τον τόπο παράδοσης της πόλης μας στους Γερμανούς. Ήταν πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία!

K.Erythros_1_katagrafi_mathitesΌμως η δράση μας δεν τέλειωσε εδώ . Το τελευταίο σπίτι που είδαμε ήταν παλιό , ωστόσο με περίφημη διακόσμηση. Για μένα αυτό ήταν και το πιο ευχάριστο σημείο της δράσης μας , διότι είχαμε την τύχη να συναντήσουμε την κόρη του αρχιτέκτονα του σπιτιού η οποία ήταν η ιδιοκτήτρια. Αυτή η δράση μου άρεσε πάρα πολύ , διότι μάθαμε πράγματα τα οποία δεν τα έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν και θαρρώ πως αυτό ήταν και το νόημα της δράσης μας. Νομίζω πως θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που συμμετείχαμε, έστω για ελάχιστο στο έργο αυτής της μη κυβερνητικής οργάνωσης που σκοπός της είναι να «φυλάει» τα μνημεία της Αθήνας. Ελπίζω πως σε κάποια άλλη στιγμή θα μας δοθεί η ευκαιρία να το ξανακάνουμε. Τέλος , θα πρέπει να ευχαριστήσω και την κ. Καλλιτσάκη , επειδή χωρίς αυτήν, δεν θα είχαμε αποκτήσει αυτήν την τόσο ωραία ανάμνηση!

Σωτήρης-΄Αγγελος Ανδριανός (Α1)

Σημείωση: Η εκπαιδευτική δράση έγινε με τη συνεργασία της φιλολόγου κ. Χάιδως Καλλιτσάκη. Στην καταγραφή συμμετείχαν οι μαθητές Αλεξάνδρα, Δημήτρης, Ελένη, Εύα, Λευτέρης, Μαρία, Νεφέλη, Νίκος, Σωτήρης, Χρήστος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s