Μοιραστείτε πληροφορίες για τα κτήρια της Αθήνας

Άποψη από τον ακάλυπτο χώρο κτηρίου στην πλατεία Αμερικής

Άποψη  πολυκατοικίας από τον ακάλυπτο χώρο, στην πλατεία Αμερικής

Μπορείτε να συμμετέχετε στη συλλογή πληροφοριών για τα κτήρια της Αθήνας και την ιστορία τους, είτε αναρτώντας το σχόλιό σας σε αυτό το ιστολόγιο, είτε επικοινωνώντας με τη MONUMENTA (  εδώ θα βρείτε και ένα έντυπο συμπλήρωσης πληροφοριών).

4 responses to “Μοιραστείτε πληροφορίες για τα κτήρια της Αθήνας

  1. Ενδιαφέρεστε για καταγραφή κτηρίων με άδεια οικοδομής του 1956 και του 1978; Το μεν πρώτο βρίσκεται στοΛουτράκι Κορινθίας και είναι η έπαυλης του κύπριακής καταγωγής μεγαλοβιομήχανου από το Σουδάν Κέκκου Ιωαννίδη.
    Το δεύτερο κτήριο είναι η νεοκλασσική πολυκατοικία της οικογένειας Λίτινα (αρχάια ρωμαϊκή & βυζσντινή οικογένεια συγκλητικών και πατρικίων) στην Αθήνα.

    • Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Το ενδιαφέρον της συλλογής στοιχείων για κτήρια αφορά όλο τον ελλαδικό χώρο έως και τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας, για να συνεννοηθούμε. Σας γράφουμε το τηλέφωνο της MONUMENTA 6973308857 και αν θέλετε στείλτε μας και το δικό σας για να σας τηλεφωνήσουμε.

  2. Για την περιοχή Πατησίων, έχει γραφτεί το βιβλίο «Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Πατήσια» της Ρίκας Σεϊζάνη, εκδόσεις Μαΐστρος, 2007. Έχουν γραφτεί γι’ αυτό ενδεικτικά στα παρακάτω ιστολόγια: http://maritheodo.blogspot.gr/2008/02/blog-post_4334.html και http://peopleandideas.gr/2010/08/23/seizani-2/.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s